Aardewerk Zomerweek: GGO-patatten, landbouwwetenschap en politiek

woensdag, augustus 2, 2017 (Hele dag) tot dinsdag, augustus 8, 2017 (Hele dag)
Sector: 
producent

29 mei 2011: honderden actievoerders bestormen een proefveld met genetisch gemanipuleerde aardappelen in Wetteren. Of dat is toch wat de media ervan maken. De volgende dag breekt de storm pas echt los: het patattenveld is voorpaginanieuws. Woorden als ‘gewelddadig’ en ‘crimineel’ worden niet geschuwd. De kracht waarmee de actie wordt veroordeeld, toont aan dat ze een gevoelige snaar heeft geraakt. De activisten lijken geslaagd in hun opzet: een breed maatschappelijk debat uitlokken over GGO’s, landbouwpolitiek, en de rol van wetenschap in de samenleving. Tegelijkertijd worden de rangen nog strakker gesloten. Diezelfde week nog neemt het Vlaams parlement een resolutie aan die pleit voor meer middelen voor biotechnologisch onderzoek.

Tijdens deze zomerweek van Aarde-Werk blikken we terug op de actie en verdiepen we ons in de grotere vragen die ze uitlokte.

Meer uitleg vind je in de folder.

PRIJZEN
450 € voorvolwassenen
300 € voor studenten,
175 € voor kinderen van 12 tot 18 jaar
125 € voor kinderen van 2 tot 12 jaar
50€voor kinderen onder de 2 jaar
600€ werkgeversprijs.

Hierin zijn begrepen de cursus, het logement en de maaltijden.

Inschrijven kan telefonisch op 0485/965644 of per mail naar info@aardewerk.be. Vermeld duidelijk je naam, adres en telefoonnummer, en namen en leeftijden van de kinderen. Na inschrijving ontvang je enkele weken voor de zomerweek nog een brief met alle praktische informatie. De inschrijving is pas definitief na storting van de deelnameprijs op rekening BE95 5230 8031 4358 (BIC: TRIOBEBB) van AardeWerk vzw met vermelding van ‘zomerweek 2017’.


Locatie: 

Het Molenhuis, Bérismenil vlakbij La Roche (zie www.moulindebellemeuse.be). 

Organisator: 

AardeWerk

Website: 
Contactgegevens: 

Heb je vragen? Bel naar 0485/965644 of stuur een mail naar info@aardewerk.be.