Het nieuwe Europese verpakkingsbeleid, de impact voor uw bedrijf

donderdag, april 27, 2017 - 18:00 tot 20:00
Sector: 
verwerker

Op donderdag 27 april brengen het Belgisch Verpakkingsinstituut (IBE-BVI), Centexbel-VKC, Pack4Food, het Verpakkingscentrum & de Fabrieken voor de Toekomst een avond over de evolutie & impact van het beleid op de verpakkingswereld.

Verpakkingen zijn uiterst belangrijk om producten op een kwalitatieve manier tot bij de consument te brengen. Hiertegenover ervaren we de noodzaak om succesvolle oplossingen te introduceren voor gekende problematieken zoals zwerfvuil. Oplossingen waarin het gebruik van verpakkingen in gezonde, correcte balans zijn tot de kwaliteit van het product en de impact op de wereld. Vandaag ondergaat het Europees verpakkingsbeleid deze circulaire transformatie. Hoe bereiden Vlaanderen, zowel als de overheid, zowel als de bedrijven, zich hierop voor? Evolueren we naar een tijdperk met minder verpakkingen, minder zwerfvuil, minder fossiele grondstoffen? Dit evenement is het eerste in een reeks van drie. In het najaar volgt een evenement rond Smart Packaging, om volgend jaar de reeks af te sluiten met een compleet dagprogramma met beurs, B2B-ontmoetingen, en een educatief luik.

Programma

18u00 Ontvangst - Inleiding

18u10
Hoe komen we in Vlaanderen tot een nieuwe dynamiek rond kunststof verpakkingen? - Yolan Gielen, Vlaanderen Circulair

18u40
Wat zijn de recyclagedoelstellingen inzake verpakkingsafval voor België? Wanneer ben je als bedrijf onderworpen aan de terugnameplicht voor verpakkingen? - Linda Vanden Broecke, IVC Interregionale Verpakkingscommissie

19u00
Hoe speelt Val-I-Pac in op de uitdagingen en opportuniteiten van duurzame verpakkingen? - Karel Gemmeke, Val-I-Pac

19u20
Panelgesprek: Hoe bereidt de verpakkingsindustrie zich voor op de circulaire economie?

Vlaanderen Circulair (Yolan Gielen) - Val-I-Pac (Karel Gemmeke)- Mondi (Brian Ameys) – FedPack (Jan Goesaert)

19u40 Slotwoord
19u50 Afsluitend netwerkmoment

Locatie: 

Huis van de Voeding

Spanjestraat 141

8800 Roeselare

Organisator: 

Fabrieken voor de toekomst