Tarieven

Onze tarieven zijn gebaseerd op de bio-omzet van je bedrijf. Zo willen we onze ledenbijdragen schappelijk houden. 

Onze tarieven zijn verdeeld in acht schalen, op basis van de bio-omzet van je bedrijf. We bieden wel 2 voordeelformules aan. 

1) Je komt in aanmerking voor een gratis lidmaatschap als je een nieuwe speler op de biologische markt bent. Je moet het lidmaatschap dan aanvragen binnen het jaar nadat je een certificaat van je controleorganisatie hebt gekregen. Na één jaar onder controle wordt het bedrijf niet meer als nieuw beschouwd. Boeren kunnen gedurende de hele omschakelperiode gratis lid worden en blijven*.  Vraag hier je gratis lidmaatschap aan. 

*: Dit geldt vanaf de eerste aanmelding van een perceel en is dus beperkt tot 2 of 3 jaar. 

2) Valt je bedrijf in schaal 1, met een bio-omzet lager dan 75.000 euro per jaar? Dan krijg je een extra korting.

Bovendien geven we in het najaar telkens korting. Word je lid in de laatste 3 maanden van het jaar, dan geldt je lidmaatschap tot het eind van het jaar daarop. Je krijgt dus 3 maanden gratis! Voor 2018 blijven de tarieven voor lidmaatschap ongewijzigd. 

BEKIJK HIER DE TABEL MET ONZE TARIEVEN (PDF)

BIOGARANTIE®
Om Biogarantie® te mogen gebruiken, moet je lid worden van BioForum Vlaanderen. Biogarantie®-houders kopen voor hun bedrijf ook royalty's om Biogarantie® te gebruiken. Meer info vind je op de website van Biogarantie®, onder tarieven. Let wel: Lid zijn van BioForum betekent niet automatisch dat je Biogarantie®-houder bent.

Uitzondering: lidmaatschap voor indirecte Biogarantie®-gebruikers
Als indirect gebruiker van Biogarantie® kan je kiezen voor een volwaardig lidmaatschap of een beperkt lidmaatschap dat enkel dient om Biogarantie® indirect te mogen gebruiken. Het tarief van dit lidmaatschap is gelijk aan het bedrag in schaal 2, onafhankelijk van je omzetcijfer. Je hebt dan geen recht op korting op promotioneel bedrijfsmateriaal van BioForum, noch op bedrijfskortingen die BioForum bij haar partners onderhandelt voor haar leden, noch op persoonlijk advies op maat voorbehouden voor leden.

foto: Tim Vandewiele