Bedrijf in de kijker

In 2015 opende in station Antwerpen-Centraal de biowinkel Bio Station. Voor uitbater Kelvin en zijn echtgenote was dat een grote stap in het onbekende.

Al sinds begin jaren 1990 worden er in het Kempische Heultje biologische koekjes geproduceerd. Aan het roer van Eco Biscuits staan vandaag broer en zus Annemiek en Frans van Roekel.

De zorggemeenschap Widar wil mensen met een matige tot ernstige beperking ook de kans geven om te werken. Biologische landbouw is daar volgens Dirk Govaerts ideaal voor.

Kinderdagverblijf de Biotoop kiest voor lekker en geserveerd en serveert aan de baby's en peuters biologische maaltijden, gecertificeerd door Biogarantie.

Tino Don Porto Carero van Viva Vega kiest met zijn foodtruck Loving Hut Express voor plantaardig én biologisch.

Wie biologisch wil eten in de Gentse binnenstad, kan terecht bij Lekker Gec. Zij kiezen voor Biogarantie om hun engagement voor bio te tonen.

In de Kivu-streek in Congo ondersteunt Oxfam Fairtrade boeren die biologische koffie willen verbouwen. Productmanager Adeline Vandorpe vertelt er meer over.

Adya importeert Aziatische biologische producten en kiest daar voor een rechtstreekse samenwerking met de producenten.

Hoe voldoen Afrikaanse boeren aan de Europese biowetgeving? Tom Nizet van Certisys legt het uit.

Sinds eind vorig jaar kan iedereen in Leuven voor zijn biologische aankopen terecht in de Food Hub. Maar noem de Food Hub geen gewone biowinkel: Simon Clissold wil met dit initiatief in de eerste plaats de kleinschalige biologische landbouw ondersteunen.

Pagina's