Laat klanten zelf hun porties bepalen

Duurzaam assortiment

Door als foodservice de klant zelf duidelijk te laten kiezen hoeveel hij wil eten, vermijd je voedselverspilling. 

Het biologisch restaurant Lekker GEC vond in het buitenland een goede manier om dat te doen. Laura Bracke: "Klanten betalen bij Lekker Gec een startprijs van 2 euro voor een warme maaltijd en 1 euro voor een koude maaltijd. Vervolgens scheppen ze zelf op en betalen ze de rest van hun maaltijd volgens gewicht. We werken met een buffet met minstens 6 deelgerechten, die samen een volwaardige maaltijd vormen. Door mensen zelf hun bord te laten samenstellen, krijg je minder verspilling en een eerlijkere prijs."

Gerelateerde artikels

Consumenten denken vaak dat bioproducten duurder zijn, dus is het als winkelier een goed idee om open te zijn over je prijszetting. Wat krijgt de boer, wat krijg jij?

Ken je het verhaal achter de producten in je winkel en staan ze voor dezelfde waarden als die van jouw zaak? Biowinkel 't Lang Leven streeft naar zo'n assortiment en kiest vaak voor lokaal.