Werk samen met andere winkeliers

Sociaal en maatschappelijk betrokken

Een winkelier kan van zijn winkel een eiland maken, maar beter is het om aansluiting te zoeken bij collega's. 

Sofie Van Slycken van 't Lang Leven vindt samenwerking met anderen erg belangrijk: “Als ik denk aan duurzaamheid, dan denk ik in eerste instantie aan mensen. Je hebt veel dingen niet onder controle, maar wel hoe je met anderen omgaat. Ik streef dus naar continuïteit in mijn werkrelaties: zowel met medewerkers als met leveranciers. Daarnaast wil ik ook goed en correct omgaan met winkeliers in de buurt. Soms betekent dat bepaalde producten niet aanbieden omdat een collega dat al verkoopt. Ga op zoek naar samenwerking waar mogelijk. Ik zoek ook aansluiting bij verschillende lokale organisaties en verenigingen. Een gezonde middenstand doet een gemeente leven.”

foto: Kobe van Looveren, Cruythoeck

Gerelateerde artikels

Als consumenten weten van waar de producten in je winkel komen, zijn ze automatisch al meer betrokken. Je kan je leveranciers zichtbaar maken in de winkel en ze regelmatig uitnodigen.

Consumenten denken vaak dat bioproducten duurder zijn, dus is het als winkelier een goed idee om open te zijn over je prijszetting. Wat krijgt de boer, wat krijg jij?